Fudbaler bh. porijekla Selmir Miščić potpisao je ugovor sa MLS ekipom Timbers iz Portlanda, te će večeras upisati i svoj debitantski nastup. Selmir Miščić je porijeklom iz Brčkog, a ovim potezom postao je treći fudbaler iz BiH koji će svoju karijeru nastaviti graditi u najboljoj američkoj ligi MLS.

Selmir igra na poziciji ofanzivnog veziste, a osim Selmira u MLS-u nastupaju i naši fudbaleri Amar Sejdić za Atlanta United i Benjamin Kikanović, koji nosi dres San Jose iz Kalifornije.

Selmir Miščić i Amar Sejdić bili su učesnici Balkan soccer kampova, a iz US Soccer Education su poručili kako su izuzetno ponosni na ove momke, te da ih raduje činjenica da su upravo oni prošli kroz njihove Balkan soccer kampove.

US Soccer Education, kao jedna od najvećih sportskih organizacija koja se bavi promocijom talentovanih fudbalera sa područja Sjeverne Amerike pokušat će animirati bh. javnost i Nogometni savez BiH, te selektore bh. selekcija da na vrijeme obrate pažnju na ove momke.

Svjedoci smo da u našoj državi, kao i u reprezentaciji BiH ne postoji pretjerani interes za fudbalere iz Amerike, najviše zbog velike udaljenosti ali i pogrešnog razumijevanja za MLS ligu, te nepoznavanja kvaliteta MLS lige i fudbalera koji u njoj nastupaju.

Stoga se iz ove organizacije trude da promjene tu lošu naviku NS BiH, a kao sportska organizacija spremni su da o svom trošku ugoste selektore i skaute bh. selekcija da dođu i pogledaju utakmice i fudbalere na terenu.

“Nije nam cilj da pravimo bilo kakav pritisak niti na javnost niti na Nogometni savez, želja nam je da se naši skauti bolje upoznaju sa MLS ligom i pogledaju te naše momke što bi naravno za njih bio vjetar u leđa i motiv za još bolji rad.