U leto 2020. godine skautska služba Sampdorije snimila je Vladislavaa Supriahu, perspektivnog ukrajinskog napadača.

Skaute italijanskog kluba tada je zaintrigirala statistika od 15 golova u sezoni za kijevski Dinamo, ali u međuvremenu se pokazalo da Ukrajinac i nije baš tako ubitačan kao što se isprva činilo.

Od 23. septembra 2020. godine Supriaha je postigao samo tri pogotka. Međutim, to nije odgovorilo čelnike Sampdorije da ga godinu i po dana kasnije dovedu svoje redove i to na pozajmicu od 18 meseci s pravom otkupa za sedam i po miliona evra.

Imaće Supriaha vremena do leta 2023. godine da uveri čelnike Sampdorije da ga zadrže u Đenovi, ali ako bude pogađao mreže kao u proteklih godinu i po dana, mogla bi avantura na Apeninima završiti znatno ranije.

Od početka ove sezone Supiaha nije zatresao mrežu, a posljednji put se u strielce upisao upravo 23. septembra, ranije spomenute 2020. godine.

Sampdoria ima samo tri boda više od zone ispadanja i u ovom trenutku dovođenje napadača sa statistikom štopera, koji je bez pogotka preko 16 meseci, ne čini se kao pametan potez kada vas očekuje grčevita borba za opstanak.