Ermin Bičakčić (32) će i naredne sezone igrati u Bundesligi.

Bh. reprezentativac je danas produžio ugovor sa Hoffenheimom do ljeta 2023. godine.

Ermin je govorio za zvaničnu stranicu kluba i posebno se zahvalio navijačima Hoffenheima na velikoj podršci.

“U brzom svijetu fudbala, tako duga saradnja je nešto posebno. Zajedno smo iskusili mnogo toga, zajedno smo prošli kroz uspone i padove. Hoffenheim je nešto posebno za mene i zbog toga ću dati sve od sebe za ovaj klub i navijače u narednoj sezoni. Želio bih istaći svoju povezanost sa navijačima i zahvaliti im se Podrška koju ja lično uživam ovdje, posebno u proteklih nekoliko mjeseci i sedmica, je nevjerovatna”, kazao je Bičakčić.

Bičakčić skoro dvije godine nije igrao zbog teške povrede koljena, nedavno se vratio na teren i zaigrao u posljednjem kolu prošle sezone njemačke Bundeslige.

Naš reprezentativac je u redove Hoffenheima stigao 2014. godine iz redove Eintracht Braunschweiga.

Nedavno je u razgovoru otkrio da ga je zvao selektor Petev i da jedva čeka povratak među Zmajeve.

“Selektor me nazvao prije utakmica Lige nacija. Bio je dobar razgovor, raspitivao se o mom stanju. Redovito se čujem i sa saigračima i, da budem iskren, jedva čekam da se vratim i budem dio Zmajeva. Svoju državu nosim u srcem. Lijepo je bilo vidjeti protiv Finske kako se momci do kraja bore za pobjedu. Još ljepše se sa njima boriti zajedno na terenu, to je moj cilj i jedva čekam”, istakao je Ermin za naš portal.

(reprezentacija.ba)