I dan danas ćete čuti priče o toj kultnoj igri PES 6, Adrianu i Interu.

I godinama kasnije se igrao popularni PES 6, a igricu su obilježili prije svih Adriano koji je imao maksimalnu ocjenu 99 kada je jačina udarca u pitanju. Imao je i ostale ocjene “napumpane”, a mnogi igrači Intera su te godine na PES 6 bili nabrijani do maksimuma.

Adrianova ljevica je bila nezaustavljiva na igrici. Mnogi su htjeli da igraju s Interom upravo zbog Brazilca. Bilo bi dovoljno samo da mu dodate i stisnete “kocku” – gol je bio neminovan.

Inter je u cjelini bio tako zabavan za igranje. Imali ste Javiera Zanettija, Ivana Cordobu i Waltera Samuela koji nisu nikome dopuštali da prođe, a ako i uspiju, golman Francesco Toldo bio je tu da ih osujeti.

U veznom redu Juan Sebastian Veron i Esteban Cambiasso za potpunu čvrstinu, a kreativnosti prema naprijed nije nedostajalo. Dejan Stanković, Alvaro Recoba… Ne zna se ko je imao precizniji i snažniji udarac, a Obafemi Martins je bio neuhvatljiv po krilu.

Mnogi se pitaju zbog čega je Inter bio toliko moćan, mada u stvarnosti ta razilika nije postojala, a odgovor navodno leži u tome što je izvršni producent Konamija, kreatora igrice, Shingo Seabass Takatsuka, bio veliki navijač Intera.

On, smatra se, nije mogao da svoju ljubav prema Interu izignoriše tokom kreiranja Pro Evolution Soccera 6.