Legendarni švedski nogometaš bosanskohercegovačkih korijena Zlatan Ibrahimović (40) još uvijek dobro zarađuje u Milanu u poznim nogometnim godinama i njeguje život na visokoj nozi.

I dok je San Siro na jednom kraju Milana, njegov penthouse nalazi se vrlo blizu centra grada u skupim zgradama.

Riječ je o neboderima Porta Nuova sa stanovima veličine od 300 do 650 kvadrata, a cijene kvadrata kreću se od 13 do 16 i pol hiljada eura po kvadratu, prenosi 24sata.hr.

Pretpostavlja se da je Zlatanova rezidencija vrijedna oko pet miliona eura, a o tome smo mogli doznati u filmu “Ja sam Zlatan”, kao i u objavama na društvenim mrežama.


U sredini zgrade ima zatvoreni bazen, a iz pogleda je vidljivo da se nalazi na jednoj od viših etaža. Ima i svoju teretanu, a dizajnerski namještaj je na svakom koraku.

U dnevnom boravku i otvorenoj kuhinji nalaze se dizajnerski primjeri poput stolice Vitre čije se cijene kreću i do 1.000 eura, fotelja dizajna Achillea i Pier Giacomo Castiglioni čija je cijena također u spomenutom rangu.

Zidovi su u jarkim bojama kako bi dojam prostora bio još veći, a radi se o staklenoj zgradi pa je rasvjeta općenito dobra. A Zlatan ne bi bio Zlatan da nema nešto posebno – to je rendgenski snimak njegovog “posrednika”, koji se pojavljuje i nestaje, ovisno iz kojeg kuta gleda.