Potvrdu jučerašnje informacije da će selektora naše reprezentacije Dušana Bajevića naslijediti Mladen Krstajić, koju su prvi objavili srbijanski mediji, pokušao je dobiti Dnevni avaz u Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine.

-Zar Sergej Barbarez i Emir Spahić nisu puno bolji izbor od Krstajića – rekao je Avazu visokopozicionirani član Izvršnog odbora NSBiH, koji ih je zamolio da ne objavljuju njegovo ime jer on iznosi lični stav, te dodao:

– Ja sam za Barbareza i Spahića, prije nego za Krstajića, koji se nije proslavio na klupi reprezentacije Srbije, a znam da još dosta kolega iz Izvršnog odbora dijeli moje mišljenje.

Podsjetimo, Mostarac Barbarez je kao igrač bez razmišljanja stao pod zastavu domovine, dok se Zeničanin Krstajić odlučio za najbolji fudbalski tim istočnih komšije. Ne treba ni spominjati kakav autoritet i simpatije imaju legendarni kapiteni “Zmajeva” kod naših reprezentativaca, ali i navijača. Također, Krstajić je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri vodio samo reprezentaciju Srbije (17 utakmica – osam pobjeda, četiri remija i pet poraza).

Avazov izvor iz NSBiH otkrio je da je plan bh. fudbalske vlade da selektor Bajević odradi i novembarske utakmice (15. novembar – 5 kolo UEFA A Lige nacija: Holandija – BiH; 18. novembar – 6. kolo UEFA A Lige nacija: BiH – Italija).