Okružno javno tužilaštvo u Šapcu je protiv njega 13. februara ove godine podnelo krivičnu prijavu zbog ubistva iz člana 113 Krivičnog zakonika, za koje je moguća zatvorska kazna od 5 do 15 godina.Bogdan Gajić (22), jedini osumnjičeni za ubistvo starijeg brata Ignjata (24), koje je pre godinu zaprepastilo ceo Šabac, najverovatnije će u pritvoru dočekati presudu u postupku koji se vodi pred Višim sudom u Šapcu.

Posle privođenja u tužilaštvu sud mu je odredio pritvor do 30 dana, koji je više puta produžavalo krivično veće nakon što je podignuta optužnica i sada ga na suđenje sprovode iz šabačkog zatvora.Gajić je uhapšen u zoru 20. avgusta prošle godine, kada su ga policajci u rutinskoj patroli primetili kako gura kolica u koja je natovario bratovo telo prethodno umotano u beli čaršaf.

–  Novi glavni pretres je zakazan za 4. septembar. Glavni pretres pred krivičnim većem je zakazivan četiri puta, od aprila do jula, a održan je samo jedan u junu mesecu. – saznaje Telegraf.rs.

Usmrtio brata bokserom i nožem?

Osumnjičeni Bogdan je, navodno, u istrazi izjavio kako je stariji brat svojim ponašanjem izazivao svađe u kući, zlostavljao njega, roditelje i mlađeg brata, a u napadima histerije lupao je sve po kući.

Tog dana su ostali sami kod kuće, pa je, kako se sumnja, Bogdan još pre podne bokserom i nožem usmrtio brata i u zoru narednog dana, krenuo u pravcu šume u blizini vodovoda da se otarasi tela.

 

Policija FOTO: B. VUČKOVIĆ / RAS SRBIJA
Policija

Od trenutka kada se saznalo za brutalno ubistvo, pa i posle sahrane ubijenog Ignjata na današnji dan prošle godine, u Šapcu je malo onih koji su mogli da govore o ovom zločinu.Tragedija u uglednoj šabačkoj porodici još izvesno vreme, bar do okončanja sudskog procesa, biće u žiži interesovanja javnosti.

Problemi u porodici i pre 7 godina

Međutim, 2016. godine ponovo su prijavili porodično nasilje, ali tužilaštvo nije smatralo da ima elemenata za pokretanje krivičnog postupka.

U to vreme on je bio srednjoškolac i nije mogao krivično da odgovara.Kako Telegraf.rs saznaje, sedam godina pre zločina, 2012. godine, porodica Gajić prvi put je policiji prijavila da ih Ignjat zlostavlja.