Erling Haaland je glavna zvijezda na nogometnom tržištu, a Barcelona je sve uvjerenija da može uzeti najcjenjeniji komad.

Nakon što su “ispitali” i igrača i njegovu okolinu, postalo je jasno da Norvežanin (21) predstojećeg ljeta želi obući dres Blaugrane.

Haaland je “zaveden” Barcinom igrom, klupskim projektom koji je posvećen mladoj ekipi i time što bi ga trenirao Xavi Hernandez. Zbog svega toga u Barci vjeruju da su veliki favoriti za potpis sjajnog napadača njemačke Borussie Dortmund.

U klubu već imaju plan kako bi mogli napraviti transfer, što bi trebalo biti realizirano kroz duži niz godina, a procjenjuje se da će koštati 250 miliona eura.

U cijenu je uključen transfer, provizije, koje Barca želi svesti na minimum, te plaća igrača. Kako bi namaknula taj novac, Barca je već pokrenula nekoliko operacija. Kao najvećeg, a možda i jedinog konkurenta za transfer Haalanda, Barca vidi engleski Manchester City.

Iz dva razloga. Prvi je taj što Haaland nema ništa protiv da ga trenira Pep Guardiola, a drugi to što engleski klub ima više novca, može platiti veću proviziju i ne mora produžiti isplatu na duži period.

U Barci vjeruju da je njen najveći rival, Real Madrid, praktički ispao iz igre jer smatraju da, ako predsjednik “Kraljeva” Florentino Perez potpiše Kyliana Mbappea iz Paris Saint Germaina, neće moći krenuti za Norvežaninom.

U Blaugrani imaju još jednog asa u rukavu, želja je Hallanadovog menadžera Mina Raiole da napadač obuče dres Barce.