Već nekoliko dana se spominje da bi Nardin Mulahusejnović mogao pojačati FK Sarajevo.

Izgleda da je posao završen i da će ovaj nekadašnji mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine postati novi fudbaler Bordo tima.

“Trebam završiti preglede i nadam se da će se biti OK i da ću od ponedjeljka (sutra, op. a.), ako Bog da, biti igrač Sarajeva”, izjavio je Mulahusejnović za Avaz.

“Pratio sam Premijer ligu BiH, inače mnogo pratim sve, pa tako i bh. fudbal. Još od ranije sam navijač Sarajeva, pratio sam ih posljednjih godina. Mislim da će ove godine bh. liga biti još jača liga jer, koliko čujem, rade se tereni i dosta dobrih trenera će tu biti prisutno u novoj sezoni. Smatram da liga ima i dosta dobrih, možda ih naša javnost na neki način podcjenjuje, ali ja mislim da ima dosta kvaliteta kod nas”, poručuje Nardin za spomenuti medij.

Trener Sarajeva Feđa Dudić i Mulahusejnović se odlično poznaju s obzirom da su sarađivali u GOŠK-u. Tada je Dudić tvrdio da Gračanlija ima potencijal napraviti veliku karijeru.

“Istina je, sarađivali smo, cijenim ga kao trenera i kao čovjeka. Napravio je dosta uspjeha otkako se bavi trenerskim poslom i sigurno zaslužuje poštovanje veliko”, poručio je Mulahusejnović za Avaz.

Mulahusejnović je svojevremeno bio prvi strijelac slovenske lige i to dok je nastupao za Koper.