Rimski klub namjerava da se riješi čak 23 igrača, kako bi na taj način uštedio 36,7 miliona eura.

Sportski direktor Rome Tiago Pinto užurbano radi ovog ljeta i ima pune ruke posla. Radi na sastavu Josea Mourinha, odnosno na pojačanjima koje zahtijeva njegov sunarodnjak, ali isto tako mora da pronađe način da se riješi 23 igrača na koje na Olimpicu više ne računaju.

Mnogi od njih treniraju odvojeno, drugi nisu još prijavljeni nakon napuštanja mladog tima Rome koji se takmiči u Primaveri.

Igrači s najvećim bruto platama koji čekaju mogućnost prelaska u druge klubove su Javier Pastore, Steven Nzonzi, Florenzi, Federico Fazio, Pedro Rodriguez, Davide Santon, Robin Olsen, Ante Ćorić i William Bianda. Tih devet igrača koštalo je Romu 36,7 miliona eura u sezoni i nalaze se na popisu igrača kojih se na Olimpicu pokušavaju riješiti.

Najkomplikovaniji je slučaj Florenzija, koji nije otputovao u Portugal sa ostatkom tima. Ostao je u Rimu i jučer je počeo trenirati u Trigoriji. Reprezentativac Italije ne želi biti drugi izbor naredne sezone iza Ricka Karsdorpa, a Roma pokušava da ga se riješi. Problem je u tome što nijedan klub do sada nije pokazao interes za ovog igrača.

Na popisu se nalazi mnoštvo mladih koji bi mogli otići ovog ljeta, a Tiago Pinto zasigurno čeka veliki posao.