L. A. se oglasila iz Minhena gde živi i pitala ljude koliko je tačno visok nestali Splićanin, jer je sigurna da je čak tri puta videla mladića koji je “isti on”

Hrvatska policija potvrdila je da istražuje navode manekenke L. A. da je Mateja Periša, nestalog pre više od mesec dana, videla u Minhenu. Hrvatski “Indeks” dobio je potvrdu da hrvatska policija, zajedno sa srpskom, istražuje objavu manekenke na Instagramu.

L. A. se oglasila iz Minhena gde živi i pitala ljude koliko je tačno visok nestali Splićanin, jer je sigurna da je čak tri puta videla mladića koji je “isti on”. Navela je i da joj je žao što ga nije fotografisala, i da će u nedelju doći u Beograd i pokušati da prijavi šta je videla.

List piše da je hrvatska policija potvrdila da se svi navodi o nestalom mladiću istražuju, kao i ovaj, i da je kontaktirana nemačka policija od koje se još uvek čeka povratna informacija.

Devojka inače, kako navodi, radi kao model i deo vremena živi u Minhenu. Zbog izjave manekenke oglasio se i Matejev otac Nenad.

Nenad Periš: Nada i dalje postoji

Informaciju da policija proverava navode devojke koja tvrdi da je videla mladića koji izgleda isto kao Matej Periš komentarisao je i njegov otac Nenad.

– Znam da se policijske provere obavljaju prema procedurama kao uostalom i za svaku sličnu informaciju – kazao je Nenad Periš.

Kazao je kako se i dalje nada, ali da je kod ovakvih informacija oprezan jer su se dosad pokazale netačnima.

– I ja i Matejeva porodica imamo još uvek nade da će Matej biti pronađen živ bez obzira na informacije. Do sada je bilo mnogo informacija koje su se na kraju na žalost pokazale pogrešnima pa sam oprezan – rekao je.

Podsetimo, Matej Periš nestao je pre gotovo mjesec i po dana u Beogradu, a približno toliko traje i zasad neuspešna potraga za njim. Nešto iza 1:40 u noći između 30. i 31. decembra istrčao je iz kluba Gotik.

Nadzorne kamere su ga snimile kako trči beogradskim ulicama, neuspešno pokušava da zaustavi taksi i desetak minuta nakon što je krenuo iz Beton hale, u kojoj se nalazi Gotik, dolazi do restorana Savanova te se spušta stepenicama prema reci. Još je uvek potpuno nejasno zašto je odjurio iz kluba i zašto je u krenuo prema Savi.

MUP Srbije objavio je kako se na snimcima vidi objekt koji se kreće nizvodno Savom od Brankovog mosta prema ušću u Dunav te da se lokacije tog objekta poklapaju s poslednjim registriranim lokacijama s Matejevog mobitela.