Devojka nestalog Splićanina progovorila o svemu

Sanja iz Splita, devojka Mateja Periša (27), koji je u noći između 30. i 31. decembra prošle godine nestao u Beogradu, pošto je istrčao iz kluba “Gotik” u Beton hali, u kom se provodio sa prijateljima iz Splita, u ispovesti je ispričala svoja saznanja o nestanku, kao i o tome šta je prethodilo Matejinom odlasku za Beograd.

Sanja kaže da se sa Matejem poslednji put čula 30. decembra, kada joj je on poslao video oko 21.30 sati.

– Meni se bio ugasio mobilni, a bila sam na poslu. Kada sam oko ponoći došla kući, odgovorila sam mu na tu poruku i otišla sam da spavam. Probudila sam se u sedam ujutru i vidim da mi nije poslao poruku za laku noć kada je došao iz grada, što on uvek radi. Vidim nema ništa. Poslala sam mu poruku tada: “Je l’ sve ok?”, odgovora nema. Posle sam mu oko dva popodne opet poslala poruku, opet ništa. Razmišljam da ne može da spava toliko dugo, nema šanse. Onda sam se kasnije popodne čula s njegovim prijateljima, koji su mi rekli da je nestao, da mu je jakna tu, da ne znaju ni oni šta se desilo. Oni su bili van sebe – priča Sanja, naglašavajući da je pogađaju priče o tome da je Matej sa društvom konzumirao drogu.

– Oni uopšte nisu bili u tom fazonu! A i da jesu, pa ko bi preneo drogu preko granice?! A, tamo oni apsolutno nikoga ne znaju, gde bi to nabavili, tako da nema mi to smisla. Još tek su bili došli, prvi dan, nema šanse. On se meni javio u 14.30 kada su prešli granicu, pa u 18 sati kada su ušli u apartman, pa u 21.30 sa večere. Oni su svi normalni. Na tom videu, što mi je poslao, su se videle tri flaše vina, ali njih je sedmorica. Videlo se da su neki pili crno vino, neki belo, atmosfera je bila vesela. Sedeli su, čekali su večeru, ništa posebno – opisuje Sanja šta se vidi na snimku koji joj je Matej poslao iz Beograda.

Ona dodaje da su svi izbezumljeni, da on nije konzumirao drogu.

– Glupo će možda zvučati, ali ako i jeste bio drogiran, njemu je to neko sipao u piće, on to nije sam uzeo – kaže Sanja.

Na pitanje da li gaju nadu i kakav ishod očekuje, Sanja optimistično kaže: “Ima nade još, uvek ima nade. Nekako imam osećaj da će on od nekud iskočiti”.

Imao traumu: Drug mu poginuo pred očima

Prema njenim rečima, Matej je pre četiri meseca doživeo tešku traumu, jer mu je prijatelj poginuo pred očima.

– Nakon toga nije išao kod psihloga, bio je sasvim normalan. Nije pio ni lekove, apsolutno ništa. Kada se to desilo on je mene pitao: “Je l’ misliš da će ovo ostaviti neke posledice na mene?”, ja sam rekla da ćemo videti, da ćemo pratiti i da ćemo otići po stručnu pomoć ako bude trebalo. Međutim, stvarno nije bilo potrebe za tim- kaže ona.