Svadba je poseban i najradnosniji dan kako za mladence, tako i za svu familiju i zvanice, ali ponekad, nažalost, svadbeno veselje ode u potpuno drugom smeru. I ne, nije reč o pijanim gostima i posledicama alkohola, već o gubitku mladog života koji se prošlog vikenda desio u toku jedne svadbene proslave.

Mima bazalac.jpg

Naime, u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u mestu Mramorje, mladić se sa svadbe krenuo put grada i automobilom udario u potporni zid pored magistrale i nastradao na licu mesta. Svedok ovog tragičnog događaja u Priboju bila je Grandova pevačica, nekadašnja učesnica šoua “Nikad nije kasno”, Mirjana Bažalac koja od šoka i dalje ne može da dođe k sebi. 

– Šta da vam kažem… Prvi put u zivotu doživim da se veselje prekine. A pevam ravno 30 god! Zašto? Barjaktar poginuo na par stotina metara od sale!!U početku je sve delovalo normalno, svadba kao svadba, mladenci divni, narod nije sedao, svi su igrali sve vreme. Radno vreme nas muzičara je bilo do ponoći i sve je išlo kako treba. Prošla je torta, vatromet i ostalo je još malo da se svira i veseli, ali negde sat vremena pred kraj otišla sam do toaleta, a kad se vratila zatekao me je jeziv prizor – počinje priču pevačica za Grand Online i nastavlja:

– Na metar od mene stojala je starija gospođa i kaže mi kroz suze ‘ Ipak mi nećete pevati Zlatiborske zore”. Ništa nisam shvatila, čak nisam čula ni da muzika više ne svira. Uhvatila sam je za ruku i rekla joj  ‘Verujem da žurite, ali evo, ići će pesma odmah”, na šta mi je odgovorila ‘Neće dušo, nema više ni muzike, ni veselja. Barjaktar nam je poginuo na 500 metara odavde’.

ipiccy_image (10).jpg

Za tri decenije muzičke karijere i mnogobrojnih svadbi čiji je bila deo, Mima tvrdi da veći šok i tragediju nije doživela.

– Samo sam sela na neki kanabe koji je bio tu u holu, oduzeta. Nikada ovo nisam doživela u životu, stvarno je bilo jezivo- ističe pevačica i priseća se trenutka kada je ušla u salu u kojoj se pre toga slavilo.

– Nije bilo nikog osim muzičara, samo muk i tišina, poneki uzdisaj konobara i jauci ispred sale. Strašno, dečko je bio ’94. godište, život je bio ispred njega. Stvarno velika tuga- kaže Mima.

ipiccy_image (9).jpg

Zbog prerano ugašenog mladog života i zbog veselja koje je trebalo da bude najlepši dan u životu mladenaca, ne može da sakrije tugu i šok. Kaže, trebaće joj mnogo vremena da se oporavi od svega.

– Čeka me puno posla, a ja i dalje da se sastavim ne mogu. Ni nedelju, ni ponedeljak nisam mogla da radim- kaže pevačica i otkriva šta je uzrok nesreće:

– Verovatno alkohol i brzina u kombinaciji sa mladošću. Sve u svemu, sve je više tragedija te dece. Par sati nakon ovog tragičnog događaja u Priboju, i četvoro dece u Užicu na licu mesta poginuše. Ne mogu da vam opišem koliko mi je ovo teško palo. 

mirjana bazalac.jpg

Radeći mnoge svadbe i veselja uverila se da omladina sve više konzumira alkohol, a zatim sedne u kola i na taj način rizikuje i svoj i tuđ život.

– Niko taksi da pozove, niko ne misli o onome-ne brže od života. Mladost eto… Danas mi je i muž bio na sahrani jednog od momaka iz Užica, a svirao mu je prvi rođendan. Ne možete ni da zamislite kako je to – s knedlog u grlu kaže i zaključuje:

– Mislim da je rešenje prosto i jednostavno. Nema milion sala za proslave, zna se gde su veselja i policija bi morala  da ima patrole na 50 metara sa obe strane i to je to. Ko nije u stanju da vozi, isključe ga i bar neki život bude spašen. A ovako eto…tuga.