Fudbaler Juventusa i reprezentativac Italije Leonardo Bonući kažnjen je novčano sa 10.000 evra zbog incidenta na meču finala Superkupa Italije između torinske Stare dame i Intera iz Milana.

Prvak Italije uspeo je da okrene rezultat i osvoji trofej pobedivši ekipu Juventusa sa 2:1. Pobedonosni gol postigao je Čileanac Aleksis Sančez u poslednjem 120. minutu drugog produžetka kad su svi već očekivali da će pobednika presuditi penal serija.

Leonardo Bonući se nalazio pored terena i trebalo je da u poslednjim trenucima uđe u igru i učestvuje u izvođenju jedanesteraca kad je Sančez postigao gol. U tom trenutku pored njega je stajao član rukovodstva Intera Krtistijano Moziljo.

Svedoci kažu da je sekretar Intera počeo da skrače od sreće što se nimalo nije dopalo Bonućiju. Fudbaler Intera je odgurnuo Mozilja i navodno mu zapretio da će ga ubiti ako nastavi da se raduje ispred njega.

Ubrzo su reagovali prisutni i sprečili veći incident. Italijanski mediji najavili su suspenziju za Bonućija. Međutim, dosciplinska komisija se odlučila samo za novčanu kaznu u iznosu od 10.000 evra, pa će fudbaler Juventusa biti na raspolaganju za naredni meč protiv Udinezea u Torinu, u subotu u okviru 22. kola Serije A.