Mohammed bin Salman, saudijski princ i prvi čovjek iza kralja u Saudijskoj Arabiji se nalazi na čelu investicijskog fonda (PIF) koja je nedavno postala vlasnik Newcaste Uniteda. Newcastle United je tako odjednom dobio najbogatijeg vlasnika u svijetu fudbala. Njegovog bogatstvo se procjenjuje na 320 milijardi funti.

Prema najavama iz Italije Mohammed bin Salman se neće zaustaviti na kupovini Newcatle Uniteda već sada planira kupiti još već klub.

Naime, bogataši iz Saudijske Arabije su prema nekim informacijama ponudili čak milijardu eura za kupovinu Intera.

Inter već nekoliko mjeseci ima ozbiljnih finansijskih problema zbog čega su bili primorani da prodaju najbolje igrače kao što su Romelu Lukaku i Ashraf Hakimi.

Milanski klub je u vlasništvu porodice Zhang čija je kompanija Suning doživjela ogromne gubitke u proteklom periodu pa se ne isključuje i prodaja aktuelnog prvaka Italije.

Ranije su gazde Nerazzurra posudile 275 miliona eura kako bi osigurali plate zaposlenim, a kredit će morati vratiti u naredne tri godine.

Uskoro se očekuje i odgovor porodice Zhang. U slučaju pristanka bio bi to definitivno početak nove ere na stadionu Giuseppe Meazza.