Jose Mourinho od naredne sezone će sa klupe predvoditi ekipu Rome.

Portugalac će na klupi rimskog kluba zamijeniti sunarodnjaka Paula Fonsecu koji odlazi nakon dvije godine, a sa Mourinhom stižu i veći izazovi za rimski klub.

Uveliko se već govori o igračima koje će Posebni dovesti na Olimpico, ali i o onima koje će iskusni stručnjak prekrižiti.

Dosta se govori i o odlasku Edina Džeke iz kluba. Mnogo je različitih izvještaja o bh. dijamantu iz Italije, a posljednji govore da rukovodstvo Vučice želi da ga se riješi zbog prevelikog ugovora.

Mourinho bi sa druge strane navodno volio zadržati iskusnog napadača, ali još uvijek nije donio konačnu odluku o tome.

Gazzetta dello Sport donosi informaciju da će Jose Mourinho večeras u svom londonskom stanu posmatrati meč svog bivšeg i svog novog kluba i da će obratiti pažnju na šestoricu fudbalera Rome.

Prvi među njima je Edin Džeko. Dijamant nije u nekoj naročitoj formi, ali uvjeren je kako bi pod vodstvom Mourinha na terenu izgledao mnogo bolje.

Posebni će, po svemu sudeći, imati konačnu riječ o tome da li će Džeko ostati na Olimpicu, a prva od važnih utakmica za njega igra se večeras na Giuseppe Meazzi.

Pored Džeke, piše Gazzetta dello Sport, pod posebnim povećalom su još Henrikh Mkhitaryan, Pedro, Rick Karsdorp, Bryan Cristante i Ebrima Darboe.

Edin Džeko je ove sezone u dresu Rome zabio 13 golova u 35 odigranih utakmica.