Bivši defanzivac Intera Fulvio Collovati svoj nekadašnji klub ne vidi kao najvećeg favorita za Scudetto, a Edina Džeku bi najradije prodao na kraju sezone.

Collovati, stoper koji je za Inter igrao od 1982. do 1986. godine, a prethodno šest godina bio član ljutog rivala Milana, govorio je o šampionskoj trci, ali dotakao se i pitanja napadača na Giuseppe Meazzi.

“Inter nije prvi favorit, ali svakako je među nekoliko favorita za Scudetto. Po mom mišljenju, Milanu ide jako dobro i mislim da su trenutno u najboljoj poziciji”, rekao je Collovati, koji je potom kazao da bi klub trebao ostaviti Lautara Martineza, a prodati Edina Džeku.

“Lautaro mora predstavljati referentnu tačku za budućnost Intera, a umjesto toga bi klub trebao gledati na budućnost bez Edina Džeke, kojeg se moramo riješiti. Za njega je neophodna zamjena, a po meni bi najbolji izbor bio Gianluca Scamacca iz Sassuola, koji je jako perspektivan”, dodao je Collovati.

Inter se povezuje i sa Paulom Dybalom, Argentincem kojem na kraju sezone ističe ugovor s Juventusom. Collovati ne misli da bi Dybala bio dobar potez za Inter.