Paulo Dybala još nije potpisao ugovor sa Juventusom, te su šanse da će doći do raskida saradnje između njega i torinskog tima nakon ove sezone sve veće.

Dybala je u Juventus stigao tokom ljeta 2015. godine, a najzaslužniji za njegov dolazak je Giuseppe Marotta, koji je tada Palermu platio 40 miliona eura za njegove usluge. Nakon nekoliko sjajnih sezona, Dybala je naglo počeo gubiti značaj u igri Juventusa nakon dolaska Ronalda, a zbog nemogućnosti Juventusa da mu jasno definiše rolu u timu, na kraju mu nije ponuđen novi ugovor sve do ove sezone.

Dybala i Juventus su dogovorili nastavak saradnje i trebalo je doći do potpisa novog ugovora vrijednog oko 10 miliona eura po sezoni, ali torinski tim se naglo povukao iz pregovora i sada želi Dybali ponuditi 7,3 miliona eura po sezoni, što je Argentinca žestoko naljutilo.

Situaciju će pokušati da iskoristi Inter, koji u dovođenju Dybale vidi jako dobru priliku da zadrži svoju poziciju na vrhu italijanskog fudbala. Hoće li Inter na kraju uspjeti da završi ovaj transfer, ostaje da se vidi.