Sanjali smo o tome i sada se svi naši snovi ostvaruju, kaže ovaj mladi par.

 

Foto: Printscreen/ Instagram/kseniya_plehanova

Priča o preseljenju Plećanovih iz Čeljabinske oblasti u Rusiji na Bali deluje kao bjaka.

 

Par ima tri kćerkice, vode zdrav način života, a o svemu tome pišu na blogu.Naime, Ksenija i Nikolaj Plećanov preselili su se na Bali u Indoneziji pre gotovo godinu dana.

 

O tome kako provode vreme na Baliju, šta ih je nateralo da promene sredinu, ovaj par otvoreno priča:

 

Podali sve i otišli na more

 

” Ali pre tri godine, nakon rasta evra, morali smo da zatvorio neke radnje. U stvari, naš život je počao iznova. Kako je vreme odmicalo, prodao sam i ostale prodavnice i ostao sam skoro bez novca U Čeljabinskoj oblasti, gde smo rođeni i odrasli, vodili smo privatni posao – držali smo prodavnice u kojima smo prodavali evropske robne marke. Sa malom ušteđevinom odlučili smo se za put u Rusiju. Na Krimu smo živeli dva meseca – bilo nam je super.

 

Odlučili smo da celu porodicu preselimu u Soči, dok smo u džepu imali samo 40 hiljada rubalja Kada smo se vratili u Čeljabinsku oblast, shvatili smo da više ne želimo da živimo tu. U to vreme Ksenija je bila trudna sa našim trećim detetom. – što je pokrivalo mesec dana života u iznajmljenom stanu.

 

Pošto u Sočiju nismo imali nikoga na koga bismo mogli da se oslonimo, novac je ponestajao, služili smo se gradskom bibliotekom i njihovim pristupom internetu i tako smo gradili posao. To nam je bila kancelarija  Naravno, bilo je zastrašujuće – dvoje male dece i treće na putu. Postavljalo se pitanje kako preživeti i prehraniti decu. ,” iskreno priča Nikolaj.

 

U početku je to bilo privremeno rešenje za ljude koji su došli u Soči. Vremenom je posao lepo išao i kupili smo svoj prvi stan i počeli da ga iznajmljujemo. Nakon nekog vremena širili smo mrežu i kupili smo niz stanova. Sada imamo 17 stanova u našoj upravi. Sada ovaj posao funkcioniše sam od sebe, bez našeg angažovanja.  Uzeli smo jedan stan – iznajmili ga pa smo ga nudili za dnevne stanove. To nismo pre radili, bilo je to još jedno novo iskustvo.  Stoga možemo da živimo gde hoćemo i da putujemo po svetu,” zadovoljan je Nikolaj.

 

Dve godine je ovaj hrabri par živeo u Sočiju.

 

” Zatim smo otišli na odmor – mesec dana na Bali. Ostali smo tamo, evo već punu godinu dana Za to vreme smo izgradili pristojan posao.Roditelji nam i dalje žive u Čeljabinskoj oblasti.

 

Iznajmili smo bicikle i krenuli da obilazimo regiju. Kao rezultat toga, kuću smo pronašli sasvim slučajno i uzeli je u zakup. Prvo smo stigli na jug ostrva, tamo je bilo jako vruće. Iz nekog razloga, došli smo u grad Ubud, daleko od mora.

 

Ako postoji snažna želja, u životu se nekako sve namesti da se ta želja ispuni. Dok smo još živeli u Čeljabinskoj oblasti napravili smo mapu želja: na njoj su bile palme i more, a sada je to deo našeg života.  U određenom životnom trenutku dođete do tačke kada shvatite da idete pogrešnim putem. Moj savet je da pažljivo pogledate u sebe i shvatite šta želite. Preseljenje iz Čeljabinske oblasti je bila odluka uslovljena željom da promenimo svoj život.

 

Čitamo motivišuće knjige,gledamo takve emisije, sanjali smo o putovanju…  Zanimljivo je to što je naša kuća na Baliju ista onoj na “listi želja”. Supruga i ja uvek težimo nečem većem.

Kada nema povratka nazad, dešavaju se čuda.  Prvi korak je možda kupovina te karte – već ste korak bliže.  Svaki put kada se potrudite, otvaraju se nove mogućnosti za vas: promenite posao i okruženje, promenite mesto stanovanja – od sitnih promena sve počinje.

 

Shvatićete tada da su poteškoće samo u glavi: možete da odete u Indiju, Evropu, Meksiko ili Ameriku – to zavisi od vas, ne od novca ili nekog trećeg.

 

Zdrav život na Baliju

 

” Ali u Rusiji imamo posao – nadaljinu upravljamo sa iznajmljivanjem naših 17 stanova. Pored toga, ulažemo u razne projekte. Neki naši rođaci možda nemaju razumevanja zašto smo se odjednom preselili na Bali. Misle da ne znamo šta radimo.

 

Na primer, pojedini Rusi su razvili takav posao da dovode nove goste iz Rusije ovde na Bali.”

Dok Nikolaj radi na daljinu, ulaže u nove projekte, Ksenija je za to vreme napisala i izdala knjigu. Ona se bavi o duhovnoj strani ličnosti jedne žene i putu ka pronalasku sebe.

Čak i da nemate posao, na Baliju ga možeš lako naći. Devojke, na primer, zarađuju lepo radeći manikir. Nema velike konkurencije na tom polju ovde.

 

Ksenija i Nikolaj su najviše zadovoljni time što njihova deca plivaju svaki dan, jedu sveže voće i žive jedan zdrav način života.

Najstarija kćerka ima 7 godina, a njeno obrazovanje se odvija kod kuće. Majka je školuje kod kuće. Deca se aktivno bave sportom i idu u neki vid sportskog kluba na Baliju.