subotica hajdukovo hronika 2 foto RAS Biljana VuckovicFOTO: BILJANA VUČKOVIĆ / RAS SRBIJA

U subotičkoj Policijskoj upravi kažu da jedino mogu da potvrde da je pronađeno telo dečaka, dok istragu o ovom slučaju vodi Više javno tužilaštvo u Subotici.

Dvanaestogodišnji D. K. iz sela Hajdukovo kod Subotice pronađen je mrtav jutros u dvorištu kuće, a prema informacijama iz istrage najverovatnije je izvršio samoubistvo iz nehata.

Policija je odmah izašla na lice mesta, a zbog okolnosti i nadležni iz tužilaštva.

Selo u kom se dogodila tragedija koja je duboko potresla sve meštaneFOTO: BILJANA VUČKOVIĆ / RAS SRBIJA
Selo u kom se dogodila tragedija koja je duboko potresla sve meštane

Tragedija se, kako saznajemo, dogodila u dvorištu porodične kuće, u pomoćnoj prostoriji pri domaćinstvu u Školskoj ulici u vangradskoj subotičkoj Mesnoj zajednici “Hajdukovo”.

Telo dečaka iz Hajdukova biće u subotu otpremljeno na obdukciju u novosadski Institut za sudsku medicine.

– Igrao se u pomoćnoj prostoriji u dvorištu i pretpostavlja se da je vezao sebi nekakavu vezicu za kese oko vrata i na taj način se udavio Prema prvim informacijama dečak je izgubio život iz nehata nesrećnim slučajem.. Kada je pronađeno njegovo telo nije davao znakove života – kaže izvor “Blica”.

– Otiđite molim vas i ostavite nas – jedva je izgovorila bolom skrhana majka nesrećnog dečaka.

– Tačan uzrok smrti biće utvrđen obdukcijom u novosadskom Institutu za sudsku medicine. Nezahvalno je donositi zaključke pre nego što bude urađena obdukcija – kaže izvor blizak istrazi.

U dvorištu porodične kuće u kojoj se dogodila tragedija, pod tremom, na stepeniku danas je sedela uplakana majka, još jedna žena i devojčica.

– Došla sam s posla i još ne mogu da poverujem, unuk se igrao i u igri se nešto desilo, nisam bila prisutna, ne znam dalje šta se dogadalo. Izvinite ne mogu da govorim – jedva je prozborila nesrećna baka.

Roditelji u velikom bolu ne izlaze iz kuće, baka preminulog dečaka jedva govori, kaže da nije bila kod kuće kada se dogodila tragedija, a da je oko podneva nazvala kćerka i rekla joj da odmah dođe.

 

Tihomir Lakatoš živi u susedstvu i kaže da poznaje Kristijana i Sandru, roditelje dečaka, i dodaje da su dobri ljudi, piše “Kurir”.

Tu kuću su nasledili davno, od roditelja.  Imaju još dve mlađe devojčice, a otac Kristijan i majka Sandra su divni roditelji – rekao je Lakatoš i dodao:

Imaju radionicu sa druge strane kuće, zajedno sam rastao sa ocem dečaka, znamo se od malih nogu, a sada se i deca igraju.

– Tragedija jeste, ali niko ništa ne priča. Čuli smo da je nesrećan slučaj. Detalje još ne znamo. Sestrice su mlađe, svi idu u školu. To je mešoviti, skladan brak, majka je Srpkinja, rođena je negde kod Kanjiže, a Kristijan (45) ima rođenog brata u inostranstvu. Doselili su se pre 10, 15 godina. Kristijanovi roditelji nisu živi, ali svi smo prijatelji u komšiluku, pomoći ćemo da podnesu bol, koliko možemo.  Čuli smo odjednom sirene i ambulantna kola. Šta da vam kažem, mi smo se taman vratili iz grada, i kada smo stigli već je policija bila ispred kuće. Moja ćerla je videla i neka crna kola, možda pogrebna. Mi smo se uplašili, slutili smo da je neka tragedija u pitanju, ali ostali smo u kući. Sad je muk i tišina, sve su se komšije povukle, sedimo u kućama, da im ne smetamo u bolu. Popodne ćemo otići do komšija, kada se sve malo smiri.

Tuga u Hajdukovu

U Hajdukovu vlada ogromna tuga. Svi su čuli za tragediju i u neverici kažu da se nikada ranije nije desila ništa slično u njihovom kraju koji važi za mirno naselje.

– Mnogo mi je žao deteta, njihovog sina, ali i roditelja. Kako ljudi uopšte prežive takvu tragediju. Rekli su da se dečak igrao, da je bio dobro i veselo dete i da je slučajno oko vrata previše zategao vezicu, ali da nije verovatno nije mogao da je oslobodi, otpusti i dođe do vazduha.  Lično ne poznajem porodicu, ali sam čuo šta se dogodilo. Otac je zanatlija, limar, majka domaćica. Imaju još dve devojčice.  To je zaista strašno – kaže meštanim Hajdukova.