Šteta baš

Marokanska fudbalska reprezentacija, na čijoj klupi sjedi Vahid Halilhodžić, s velikim ambicijama putuje u Kamerun, u kojem će se od 9. januara do 6. februara 2022. godine odigravati Afrički kup nacija, odnosno kontinentalno prvenstvo.

Maroko na Afrički kup nacija s Vahidom Halilhodžićem na klupi odlazi kao jedan od favorita za naslov, ali bez napadača Barcelone Abdessamada Ezzalzoulia, kojeg novinari u Španiji zovu Ez Abde.

Mladi 20-godišnji Marokanac dobio je poziv Vahida Halilhodžića za nastup na afričkom prvenstvu, no kako javljaju mediji s Pirenejskog poluotoka, on se ipak neće odazvati.

Talentovani napadač Barcelone upisao je osam nastupa za katalonski klub i postigao je jedan gol. To mu je donijelo poziv u reprezentaciju u čijem dresu još uvijek nije nastupio.

Međutim, iz neobičnog, a možemo slobodno reći i sebičnog razloga, odlučio je odbiti poziv Halilhodžića. Mladi napadač želi se posvetiti razvoju u klupskom fudbalu i ne želi prekidati sezonu kako bi sudjelovao na najvećem afričkom kontinentalnom fudbalskom takmičenju.

Informaciju je prenio ugledni španski novinar Gerard Romero koji tvrdi da se trenutno pregovara.

– Abde želi ostati u Barceloni tokom januara. Menadžeri fudbalera u pregovorima su s Marokom kako bi igrač izbjegao nastup na Afričkom kupu nacija. Abde je 100 posto okrenut nastupima za Barcelonu, prenosi Romero.

Poznavajući metode rada Vahida Halilhodžića, teško je očekivati da će ovaj mladi fudbaler dobiti novi poziv u reprezentaciju, dok bh. stručnjak njen selektor.

Samo da podsjetimo, Halilhodžić se već odrekao dviju zvijezda, Hakima Ziyecha (Chelsea) i Noussaira Mazraouija (Ajax), razočaran njihovim odnosom prema reprezentaciji.