Grčka je pravi raj za Srbe. Ne, to nije samo prelepo more, to nisu šetališta, kafići, izvrsna hrana i slatkiši. Grčka je zasigurno mesto gde ćete se kao Srbin osećati najlagodnije – svaki susret sa nepoznatim Grkom učiniće vam se kao viđanje sa starim prijateljem.

Odavno je poznato da se Srbi na grčkom primorju osećaju kao kod kuće, a kada se tako osećaju, neće im biti problem ni da na plaži na kojoj se nalazi stotine ljudi, okupi njih nekoliko desetina i zajedno u vodi do struka zaplešu ono što najbolje znaju – kolo.

Sa telefonom u ruci, ljudi koji nisu želeli da se “uhvate za ruku” i zaplešu, okupili su se ne bili zabeležili ovaj trenutak, a kako se vidi na snimku objavljenom na društvenim mrežama, ima ih nekoliko desetina.

U sredini “magičnog” kruga, stala su dva muškarca – jedan sa srpskom, jedan sa grčkom zastavom koje su sa jedne strane zavezane i koji se polako se njišu u ritmu muzike, a koju su ovom prilikom svirala četvorica muškaraca i to sa instrumentima, gitarom i harmonikom.

I mlade i stare, znali korake ili ne, nije omelo jako sunce, te su više od 10 minuta igrali poznati ples. Na snimku se mogu čuti i poznati uzvici, a sugrađani nisu ostali ravnodušni na ovaj video snimak.

“Svaka čast, treba odigrati vlaško kolo u vodi, a na zemlji mnogi ne znaju.”, “Bravo igrači samo veselo”, “Može da kaže ko šta hoće. Svaka čast.”, glase samo neki od komentara.

Bilo je i oni negativnih.

“Ja mislim da se Grci krste”, “A šta ti je ovde lepo? I šta da vidi svet?”

(MONDO/Blic)