Florentino Perez, predsjednik Reala i novoosnovane Superlige, u prvom intervjuu nakon osnivanja novog natjecanja dotaknuo se i Balkana.

Superliga zasad ima 12 osnivača, a imat će ih ukupno 15. Oni će biti stalni članovi natjecanja koje će biti konkurencija Uefinoj Ligi prvaka. Superliga će imati još pet članova koji će se u nju plasirati ovisno o rezultatima, a tu želi s Uefom pregovarati oko toga na koji bi način ostali klubovi mogli ući u Superligu.

“Zašto nestalni sudionici ne bi mogli osvojiti Ligu prvaka? Mogu se boriti za jedno od tih pet mjesta. Nešto bi moglo uslijediti iz ovoga. Druga liga ili nešto slično”, rekao je Perez za El Chiringuito, a onda otkrio da se planiraju i regionalne lige.

“Uefa mora razumjeti da se nogomet promijenio u Europi i da postoje oni koji žele drugačije natjecanje. Čujem da Skandinavci žele napraviti ligu, Balkanci također, zemlje Beneluxa… Žele promjenu jer bismo umrli u ovoj trenutnoj situaciji.”

Regionalna liga klubova s prostora bivše Jugoslavije tema je već godinama, ali dosad nije napravljen značajni korak k njenom osnivanju.

Prije nekoliko godina je Uefa rekla da ne podržava takvu ligu, a iz HNS-a su, kao i jučer, poručili da se u svemu, pa i po pitanju neformiranja regionalne lige, slažu s Uefom, piše Index.hr.