Pogba je napustio Manchester United nakon šest sezona jer nije uspio da postigne dogovor s engleskim klubom oko produženja ugovora.

Ovaj 29-godišnjak je na kraju napustio Old Trafford bez obeštećenja i odlučio je da se vrati u Juventus. Pogba je uspješno prošao ljekarske preglede i zatim je zvanično potpisao ugovor sa Starom damom.

Pogba je imao nekoliko drugih ponuda za nastavak karijere, ali od samog početka njegova odluka bila je da se vrati u Juventus.

Zbog toga je francuski veznjak pristao na nevjerovatno smanjenje plate i pokazao je koliko mu je stalo da se vrati u Juventus gdje je pružao vjerovatno najbolje partije u svojoj dosadašnjoj karijeri.

Kao što je poznato Pogba je bio jedan od najplaćenijih igrača na svijetu i u Unitedu je sedmično zarađivao čak 290.000 funti. Međutim, u Juventusu će to biti potpuno druga priča.

Naime, Pogba je u Juvnetusu zarađivati oko osam miliona eura, odnosno to će biti sedmično oko 160.000 funti što je značajno manje nego što je imao u Manchester Unitedu u prethodnih šest godina.

Od Uniteda je tražio u novom ugovoru istu platu na šta klub nije pristao, a navijači Crvenih đavola su bijesni kada su saznali da je pristao na nevjerovatno smanjenje plate samo da bi se vratio u Juventus i očito je da za Pogbu nije uopšte bila opcija ostanak na Teatru snova.

Također, Pogba će u italijanskom timu nositi dres s brojem deset kojeg je naslijedio od Paula Dybale.