Edin Džeko ponovo će igrati Ligu prvaka nakon transfer u milanski Inter.

Prvak Italije na startu grupne faze elitnog takmičenja dočekuje Real Madrid. Prije ovog meča, Dijamant je razgovarao za Amazon Prime i dotakao se brojnih tema, među kojima je i nadimak Sarajevski labud.

“To je nadimak koji mi se sviđa. Čuo sam ga mnogo puta u posljednjih šest godina, a u posljednjih mjesec sve više i više”, rekao je Džeko.

On je govorio o igrama u Njemačkoj i Engleskoj, odnosno Wolfsburgu i Manchester Cityju.

“U Wolfsburgu nismo bili favoriti, treninzi s trenerom Magathom bili su jako teški. Na kraju je ekipa osvojila prvenstvo i to je jedino važno. City je bio jak, morao je pobjeđivati. Mancini je doveo mnogo igrača. Gotovo uvijek smo igrali s dva napadača. Igrao sam puno, ali kada nisam, pitao sam trenera zašto. Osvojili smo prvenstvo i FA Kup i samo mu se moram zahvaliti”, rekao je Dijamant.

Džeko je u Cityju igrao u tandemu s Aguerom, a u Interu u vrhu napada sarađuje s Lautarom, još jednim argentinskim golgeterom.

“Bilo mi je super s Aguerom, kao i njemu sa mnom. Lautaro je odličan igrač i nadam se da ćemo napraviti velike stvari za Inter.” Kazao je da je dva-tri puta bio u kontaktu s Interom, da ove sezone nije očekivao da će doći, ali je vidio da prvak Italije ima puno povjerenje u njega i da klub misli da još mnogo može dati.

“Bilo je pregovora s Interom barem dva ili tri puta u svojoj karijeri. Nisam sada očekivao dolazak jer sam imao još jednu godinu u Rimu, rekao sam treneru Mourinhu da sam dao što sam mogao Romi, a čak i da mi se mnogo stvari nije svidjelo u posljednjih šest mjeseci. No, puno poštujem Mourinha i Romu koja mi je dala toliko toga na čemu se mogu samo zahvaliti. Rekli su mi da mi ne bi produžili ugovor, a vidio sam puno povjerenja u mene u Interu, gdje misle da još uvijek mogu dati mnogo. Upoznao sam predsjednika Stevena Zhanga prije nekoliko godina u Milanu i pitao me bih li se vidio dobro u Milanu. Prošle godine vidio sam ga u utakmici protiv Intera i oni su već bili prvaci Italije. Čestitao sam mu i rekao mi je da bi dolaskom u Milano mogao osvojiti Scudetto“, otkriva Džeko.

Džeko je kazao de je Stevena Zhanga, predsjednika Intera, upoznao prije nekoliko godina u Milanu. Kineski biznismen tada ga je pitao da li može zamisliti da igra za Inter.

“Prošle godine vidio sam ga poslije meča s Interom, oni su već bili prvaci Italije. Čestitao sam mu, odgovorio mi je da mogu osvojiti Scudetto”, kaže Džeko.

Za trenera Simonea Inzaghija smatra da je učinio velike stvari za Lazio, a ne osjeća teret što je stigao kao zamjena za Romelua Lukakua.

“Dao je mnogo Interu u posljednje dvije godine. Osvojio je Scudetto i napravio mnoge stvari. Ne osjećam teret, mislim samo na Inter i pomoć ekipi. Jedva čekam ponovo da zaigram Ligu prvaka”, poručio je Dijamant.