Marokanski petogodišnji dečak Rajan Avram je nažalost preminuo nakon što je konačno izvučen iz bunara, nakon četiri dana spasilačke operacije. Ova vest rastužila je ceo svet, i mnogi su nakon toga na društvenim mrežama podelili srceparajuće poruke poslednjeg pozdrava.

“Borio se hrabro i zauvek će biti u našim srcima. Neka sada počiva u miru”, napisao je jedan korisnik u objavi na Tviteru.

“Mali dečak je povezao ljude širom sveta. Počivaj u miru, anđele mali”, jedna je od mnogobrojnih poruka koje su usledile nakon saznanja o dečakovoj smrti.

“Neka Alah blagoslovi slatki mali duh Rajana i ispuni srca njegove porodice. Neka se ponovo ujedine u Dženet (Raj) u blizini Voljenog”.

“Ovo je srceparajuće. Neka Alah podari njegovim roditeljima i rođacima mnogo istrajnosti. Od sada ne delim više postova o ovom pitanju iz poštovanja”, piše u jednoj objavi na društvenoj mreži.

“Ne brini za njega, Alah ga je izabrao da bude na nebu. On je sada najsrećnije dete na svetu. Ne budi tužan, Alahovi izbori su bolji od naših. Ne budi tužan, on će te sresti na nebu. Nijedna reč ne može opisati tu scenu”, napisao je jedan od tviteraša.

“Rajan je uspeo da okupi ljude različitih nacionalnosti, vera, verovanja. Zauvek će biti upamćen po borbi koju je dao da preživi. Neka počiva na nebu gde mu je mesto”, objavljeno je uz sliku lica sa kog se slivaju suze.

Podsetimo, dečak Rajan izvučen je večeras iz bunara sa dubine od 32 metra u severnom Maroku, čime je okončana četvorodnevna spasilačka operacija koju je sa pažnjom pratio ceo svet.

Prema informacijama sa terena dečak je bio živ, međutim, nakon što je prevezen u bolnicu javljeno je da je dečak preminuo i pre nego što su spasioci stigli do njega.

Podsetimo, petogodišnji dečak Rajan izvučen je večeras iz bunara sa dubine od 32 metra u severnom Maroku, čime je okončana četvorodnevna spasilačka operacija koju je sa pažnjom pratio ceo svet. Međutim, ubrzo je objavljena vest da je dečak preminuo.

Dečak je pet dana bio zarobljen u bunaru u blizini svoje kuće u malom selu Igrane, u blizini grada Šefšauena od utorka popodne.