27. decembra 2019.godine Nišlija V. D. (33) koji se sumnjiči da je  na izletištu Kamenički vis usmrtio pa zapalio Slavoljuba Dinića – Sašu (51), njegov je brat od strica, potvrdila je za „Blic“ Ljubinka Dinić, majka nastradalog.

NIS01 Ljubinka Dinic pokazyuje krvavi novac i dokumenta koja su bila u dzepu sina Slavoljuba foto Branko JanackovicFOTO: BRANKO JANAČKOVIĆ / RAS SRBIJA
NIS01 Ljubinka Dinic pokazyuje krvavi novac i dokumenta koja su bila u dzepu sina Slavoljuba foto Branko Janackovic

U kojoj sada stanuje osumnjičeni jedini mogući motiv za ovaj teški zločin, i da je ona to od početka sumnjala jer njen sin ni sa kim nije bio u zavadi,ona kaže da je podela porodične kuće u kojoj je Saša rođen.

 Saši je otac umro pre 20 godina pa su on i tetka pokrenuli sudski proces za podelu te kuće i mesec dana pre nego što je Saša moj ubijen, sud je doneo presudu da oni imaju po trećinu od kuće. To je bio pretpostavljam jedini mogući motiv za ubistvo. Niti se posvađao niti se zamerio sa nekim, znala sam da je jedino oko čega je mogao da se zameri sa nekim bila ta podela kuće   Sašin otac i otac V. D. su rođena braća. Saša nije poznavao dobro V. D., ne znam da li ga je pet puta video u životu jer je on imao neki svoj posebni život i nisu se družili. Kada je umro Sašin deka, kuća je po ugovoru o poklonu pripala Sašinom stricu, ocu V. D. Advokat nam je rekao da Saša ima pravo na deo kuće, i da je potrebno da podnese zahtev pa će to da se rešava.- priča očajna Ljubinka.
Slavoljub DinićFOTO: BRANKO JANAČKOVIĆ / RAS SRBIJA
Slavoljub Dinić

V. D., koji je proputovao svet na brodovima, može da bude umešan na neki način u zločin, ali da nije mogla da veruje „da će brat da ubije brata“.  Ona dodaje da je od početka sumnjala da Sašin brat od strica .

To je banalan razlog za ubistvo. Da ti ubiješ brata, zašto? Zbog jedne sobe? Saša je na kraju rekao, ma neka koriste oni to, neka im. Možda kasnije tražim neki deo placa, da bih imao uspomenu od tate.   Saša je rođen u toj kući i hteo da ima samo uspomenu od oca, neki deo te kuće. I zato je tražio svoj deo. Nije imao nameru da im uzima kuću. Ubiti sada Sašu za to ja ne mogu to da shvatim, ja da nisam popila 20 miligrama bensendina ne bih mogla sada ni da govorim o tome – veli Ljubinka.

NIS02 Ljubinka Dinic pokazyuje krvavi novac i dokumenta koja su bila u dzepu sina Slavoljuba foto Branko JanackovicFOTO: BRANKO JANAČKOVIĆ / RAS SRBIJA
NIS02 Ljubinka Dinic pokazyuje krvavi novac i dokumenta koja su bila u dzepu sina Slavoljuba foto Branko Janackovic

V. D. pa mu zato možda nije ni prepoznao glas kada je zvao za oglas za kola koja je prodavao,ona ističe da Saša nije dobro poznavao .

– li je možda osumnjičeni za ubistvo imao neke pajtaše? Saša se sa njim nije ni družio, zato ga možda nije ni prepoznao kada ga je zvao telefonom za džip. I – pita se Ljubinka koja od bola jedva govori.

27. decembra prošle godine na izletištu Kamenički vis u Nišu, usmrtio Slavoljuba Dinića (51) čije je telo potom zapalio.   Niška policija u saradnji sa Višim tužilaštvom uhapsila je danas V. D. (33) iz Niša, zbog sumnje da je On se sumnjiči da je izvršio krivično delo teško ubistvo i uz krivičnu prijavu, priveden Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Njegovo izmasakrirano I ugljenisano telo našli su članovi porodice sutradan na izletištu Dabilo na Kameničkom visu, nakon što su prijavili nestanak policiji krenuli u potragu. Kako je „Blic“ pisao Slavoljub je kobne večeri pošao da navodnom kupcu džipa “suzuki samuraj” koji mu je ponudio odličnu cenu, pokaže auto ali se nije vratio kući. Utvrđeno je da je Slavoljub usmrćen sa dva uboda nožem u vrat a glava mu je bila smrskana do te mere da je bio neprepoznatljiv.