Amar Dedić (19) U- 21 reprezentativac BiH izabran je nedavno u idealnih 11 polusezone u austrijskoj Bundesligi.

Dedić je odigrao 18 prvenstvenih utakmica za Wolfsberger, postigao je dva gola i sasvim zasluženo se našao u najboljoj postavi prvog dijela sezone. On je član Red Bull Salzburga, ali je na posudbi u pomenutom klubu. Osim toga, bh. reprezentativac igra na poziciji desnog beka, ali je u posljednjih nekoliko dvoboja sjajno igrao na poziciji – lijevi bek.

Na početku razgovora podvlači kako bi svojim igrama dao dobru ocjenu.

”Izuzetno sam zadovoljan. Naravno, uvijek može bolje i na tome radim da što više napredujem”, kaže Dedić za Redbull.ba.

Dodaje kako je njegov tim igrao dobro, te da nije iznenađen trenutnim plasmanom.

”Znao sam da imamo dobru ekipu i da je uspjeh biti među top 3 na tabeli. Izuzetno mi je drago što sam izabran u tim polusezone. Trud i rad se isplatio. Dao sam sve od sebe na svakoj utakmici, igrao sam do krajnjih granica svojih mogućnosti”

Bez dvojbe, Dedić je očekivao poziv selektora Ivayla Peteva za nastup u prijateljskom meču protiv SAD-a. No, poziv nije dobio jer su oni poslani u trenucima kada je u austrijskoj ligi bilo ostalo još jedno kolo da se odigra.

”Nisam se puno zamarao sa tim pozivom, a naravno da mi je to želja. Meni je bitno da igram, da napredujem i da pokažem šta znam. Ovo ostalo dolazi samo od sebe”, potcrtava Amar.

Dedić je nastupao za mlade selekcije BiH, ali su austrijski mediji nedavno su počeli pisati kako ga zemlja podno Alpa želi vidjeti u svom nacionalnom timu. O svemu kaže.

”Pisali su da nije ništa isključeno. Vidjet ćemo šta će biti. Čast mi je uvijek bila da igram za BiH”, kaže naš sagovornik.

Naglašava svoje ambicije u budućnosti.

”Planovi su da napredujem, da se dokažem uskoro na najvećoj bini nogometa”, zaključio je Dedić.