Oduvek mi je bila jasna potreba za uređenim domom. Kao dete lepila sam po zidovima svoje sobe razne postere domaćih i stranih zvezda, ne samo da bih buljila u njih po ceo dan, već zato što je moja mašta smatrala da bi moj život mogao biti takav jednog dana. Kasnije, na scenu je stupio minimalizam, iako nisam baš najjasnije razumela principe. Razvoj prostora u kojem ćete se osećati spokojno je uvek cilj,  ali kao i kod većine stvari, za budžet – uređenje prostora zna da bude veliki problem. Često nailazimo na savete kako da uz malo potrošenog novca izgledamo kao da smo se obukli u najskupljem butiku. Isto tako, i kada je enterijer u pitanju, nailazimo na nekoliko korisnih saveta. Pa tako, umesto da se fokusirate na velike, skupe komade nameštaja, u svoj dekor dodajite male predmete koji imaju veliki uticaj na to da vaš dom izgleda kao da ste potrošili mnogo više.

Sveće & cveće

Bilo da se radi o prelepoj vazi ili o sveći u obliku stuba u jedinstvenom obliku, ovim detaljima ćete “ažurirati” i upotpuniti svoj prostor. Dodavanjem cveća, bilo prirodnog ili veštačkog, prostor odmah izgleda svetlije i uređenije – bez ikakvog napora i dugog razmišljanja. Takođe, zelenilo je jednostavan način da dodate dašak svežeg vazduha u svoj dom, plus malo boje. Ako možete održati sobne biljke u životu, to je svakoako plus. Ukoliko ne znate, lažno cveće ili zelenilo su pravi izbor za vas.

Tacne

Umesto da stavite sve svoje “predmete” direktno na neku površinu, možete koristiti ukrasne tacne. Bilo da se radi o šibicama, sjaju za usne ili nakitu, ako ih sve stavite zajedno, izgledaće uređenije i manje “razbacano”. Ovo takođe funkcioniše i kod pojedinačnih predmeta koje želite da izdvojite ili za koje jednostavno nemate odgovarajuće mesto, kao što su ključevi, novčanik itd.

Jastučnice

Imati mogućnost da promenite svoje jastučnice u sezoni ili kad god vam dosadi, zaista je promena igre. Ako želite suptilno da promenite izgled svog doma bez trošenja mnogo novca, pokušajte da zamenite sve jastučnice u stanu. Na taj način će vaš stan svake sezone izgledati drugačije.

Knjige

Evo predloga koji će oduševiti sve strastvene čitaoce ili one koji vole fensi izgled polica. Ne može se poreći da knjige zaista mogu ulepšati vaš prostor na razne kreativne načine. Svoje knjige možete na polici poređati po boji ili odabrati neke sa najlepšim koricama i izdvojiti ih na stočiću zajedno sa ostalim dekorativnim predmetima. Zaista, s knjigama ne možete pogrešiti.

Lični izraz

Vaši hobiji i omiljene stvari ne moraju da se skrivaju u fiokama ili ormarima. Kuća koja izgleda skupo uvek prikazuje jedinstvene, zabavne predmete ljudi koji tamo žive, a ovo je posebno značajno u domovima poznatih ličnosti. To bi mogle biti stare porodične fotografije, instrumenti okačeni na zid, vaše omiljene ploče ili albumi, kao i modni aksesoari – mogućnosti je zaista mnogo.

Naslovna fotografija: instagram.com/katespiers

Jovana Kalabić